Stor aktivitet i Unio-teltet i Arendal

I dag startet det faglige programmet på Arendalsuka for Unio og forbundene. Helseberedskap, forskningsformidling og falske nyheter, rus og psykiatri og bærekraftige helsetjenester var blant temaene som ble debattert i Unio-teltet på Strand Café i Arendal.

Både politikere, presse, forskere, forbundsledere og fageksperter var blant paneldeltagerne. Nedenfor finner du en oversikt over og opptak av debattene fra tirsdag 16. august.

Helseberedskap

Dagen startet med Norsk Sykepleierforbund sitt frokostmøte om helseberedskap: deltakere var blant andre helseminister Ingvild Kjerkol, forsvarssjef Eirik Kristoffersen og forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen. Se opptak av debatten her.

Forskerforbundets debatt i Arendal
Fra Forskerforbundets debatt i Unio-teltet.

Forskning og samfunnsdebatt

Under vignetten “Kan vi redde den gode samfunnsdebatten?”, inviterte Forskerforbundet til debatt. Blant andre forbundsleder Guro Elisabeth Lind, rektor ved Universitetet i Oslo Svein Stølen og seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening Arne Jensen forklarte om forskningsformidling, pressedekning og falske nyheter. Se opptak av debatten her.

Bærekraftige helsetjenester

Ergoterapeutene inviterte til debatt om bærekraftige helsetjenester eller kommunal kollaps. Her deltok blant andre forbundsleder Tove Holst Skyer, politikere og representanter fra KS. Opptak av debatten kan du se her.

Rus, psykiatri og intensivkapasitet

Dagen i Unio-teltet ble avsluttet med to debatter i regi av Norsk Sykepleierforbund, en debatt om rus og psykiatri som du kan se opptak av her og en debatt om intensivkapasitet som du kan se her.

Les mer om Unio på Arendalsuka 2022 her.