Unio Podkast

I Unio Podkast snakker vi om aktuelle temaer. Du kan abonnere på Unio Podkast på iTunes, eller laste den ned på Podkast-appen på mobilen. Søker du på Unio podkast, får du våre podkast-episoder automatisk opp. De fleste podkast-opptakene blir også filmet, og de kan du se her.

Abonner og lytt via:

Apple Podcast

Spotify

Acast

Ytringsfrihet i offentlig sektor

Offentlige ansatte har en rett og en plikt til å ytre seg, men gjør det sjelden. Og om de gjør det, får de ofte negative reaksjoner fra arbeidsgiver. Hvorfor, og hva kan vi gjøre med det? Deltakere: Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger og Unio-leder Ragnhild Lied. Programleder: Nora Sørensen

(21.2.2019)

Unios internasjonale arbeid – mer enn solidaritet

– Det handler om solidaritet, men det handler også om trender i arbeidslivet, som starter andre steder enn i Norge. Det er trender som vil få betydning for våre medlemmer senere, sier internasjonal sekretær Liz Helgesen i Unio. Hun forteller om arbeidet til kommunikasjonsrådgiver Nora Sørensen.

(20.5.2019)

Det du bør vite om kommuneøkonomien på ni minutter

Ni minutter på øret er det du trenger for å bli oppdatert på revidert budsjett med fokus på kommuneøkonomien. Hvorfor er regjeringen så mye mer optimistisk til kommuneøkonomien enn det kommunene er selv? Hva er de økonomiske konsekvensene av krisa vi står i og hva mener Unio er veien ut? Sjeføkonom Erik Orskaug svarer i Unio Podkast.

(16.5.2020)

IA-avtalen – hva står på spill?

Partene i arbeidslivet og regjeringen skal bli enige om en ny IA-avtale. Vi gir deg historien bak og forteller hvorfor vi fikk en IA-avtale, hva den egentlig betyr og hva som nå står på spill når avtalen skal forhandles om og fornyes.

Avtale om offentlig tjenestepensjon

Avtalen om offentlige tjenestepensjonen ble partene enige om den 3. mars 2018. Unio tar deg gjennom de viktigste punktene i avtalen med kommentarer fra lederne i våre største forbund.

Om varsling

I denne podkasten snakker vi om Unios arbeid med varsling, hva en varsler er og hvordan det er å stå midt i en varslingsstrid.

Om kvalitet i høyere utdanning

Fagsjef Åshild Olaussen i Unio forteller deg det som er vedt å vite om stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning. Hun snakker også om studiepoeng i fagutdanningen er veien å gå.

Forventninger til lønnsoppgjøret 2017

Forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby i Unio oppsummerer tariff 2016, og snakker om hva vi kan forvente av 2017.

Om Equal Pay Day

I denne podkasten får du vite hvorfor det er viktig å markere likelønnsdagen.