Unio Podkast

I Unio Podkast snakker vi om aktuelle temaer. Du kan abonnere på Unio Podkast på iTunes, eller laste den ned på Podkast-appen på mobilen. Søker du på Unio podkast, får du våre podkast-episoder automatisk opp. De fleste podkast-opptakene blir også filmet, og de kan du se her.

Abonner og lytt via:

Apple Podcast

Spotify

Acast

Ytringsfrihet i offentlig sektor

Offentlige ansatte har en rett og en plikt til å ytre seg, men gjør det sjelden. Og om de gjør det, får de ofte negative reaksjoner fra arbeidsgiver. Hvorfor, og hva kan vi gjøre med det? Deltakere: Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger og Unio-leder Ragnhild Lied. Programleder: Nora Sørensen

(21.2.2019)

 

Unios internasjonale arbeid – mer enn solidaritet

– Det handler om solidaritet, men det handler også om trender i arbeidslivet, som starter andre steder enn i Norge. Det er trender som vil få betydning for våre medlemmer senere, sier internasjonal sekretær Liz Helgesen i Unio. Hun forteller om arbeidet til kommunikasjonsrådgiver Nora Sørensen.

(20.5.2019)

Det du bør vite om kommuneøkonomien på ni minutter

Ni minutter på øret er det du trenger for å bli oppdatert på revidert budsjett med fokus på kommuneøkonomien. Hvorfor er regjeringen så mye mer optimistisk til kommuneøkonomien enn det kommunene er selv? Hva er de økonomiske konsekvensene av krisa vi står i og hva mener Unio er veien ut? Sjeføkonom Erik Orskaug svarer i Unio Podkast.

(16.5.2020)

Kompetansereformen på seks minutter

På seks minutter forklarer vi hva kompetansereformen er og hvordan reformen treffer Unios medlemmer. Regjeringens kompetansereform skal rigge arbeidslivet slik at vi kan utdanne oss og lære gjennom hele arbeidslivet. Fagsjef Åshild Olaussen er ikke imponert. I podkasten forklarer hun hvorfor. Programleder: Nora Sørensen

(3.6.2020)

Slik unngår vi polske tilstander

Lån øret til polske Adam Rogalewski. Han forteller hvordan det gikk til at Polen ble det landet ved siden av Ungarn der LHBT-rettighetene er under sterkest press i Europa. Øvrige gjester i denne Pride-podkasten er Bård Eirik Ruud, sykepleier og tillitsvalgt i NSF, og prosjektleder for Unio Pride, Liz Helgesen.
Programleder: Nora Sørensen

(22.6.2020)

Lønnsoppgjøret på åtte minutter

Lønnsforhandlingene starter til høsten. På åtte minutter forklarer Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby hvordan det ser ut for Unios medlemmer.
– Våre medlemmer har kanskje aldri fortjent mer noen gang enn nå. Samtidig har vi aldri opplevd å ha så lite penger å rutte med. Det er dilemmaet vi står i, sier Rønning-Aaby.
Programleder: Nora Sørensen

(24.6.2020)

Derfor er det ikke likelønn

For hver krone en mann tjener, tjener en kvinne 87,6 øre. Vi snakker med to eksperter om hvorfor dette lønnsgapet mellom kvinner og menn er vedvarende og krevende å gjøre noe med. Gjester er Mari Teigen, forsker og leder i Core – Senter for likestillingsforskning, og seniorrådgiver Nina-Merete Kristiansen i Norsk Sykepleierforbund. Programleder: Nora Sørensen

(26.10.2020)

IA-avtalen – hva står på spill?

Partene i arbeidslivet og regjeringen skal bli enige om en ny IA-avtale. Vi gir deg historien bak og forteller hvorfor vi fikk en IA-avtale, hva den egentlig betyr og hva som nå står på spill når avtalen skal forhandles om og fornyes.

Avtale om offentlig tjenestepensjon

Avtalen om offentlige tjenestepensjonen ble partene enige om den 3. mars 2018. Unio tar deg gjennom de viktigste punktene i avtalen med kommentarer fra lederne i våre største forbund.

Om varsling

I denne podkasten snakker vi om Unios arbeid med varsling, hva en varsler er og hvordan det er å stå midt i en varslingsstrid.

Om kvalitet i høyere utdanning

Fagsjef Åshild Olaussen i Unio forteller deg det som er vedt å vite om stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning. Hun snakker også om studiepoeng i fagutdanningen er veien å gå.

Forventninger til lønnsoppgjøret 2017

Forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby i Unio oppsummerer tariff 2016, og snakker om hva vi kan forvente av 2017.

Om Equal Pay Day

I denne podkasten får du vite hvorfor det er viktig å markere likelønnsdagen.