Kunnskapsministeren varsler endringer i videregående skole

Den nye kunnskapsministeren tar opp tråden fra Lied-utvalget. Trine Skei Grande varsler i dag reform av videregående utdanning.

– Vi trenger en fullføringsreform i videregående opplæring som gir elevene mer frihet og fleksibilitet til å forfølge sine egne interesser. Og kanskje må ikke alle gå i samme tempo. Flere skal få mulighet til å bruke og utvikle evnene sine hele livet. Det sa kunnskapsminister Trine Skei Grande (V) til NRK i dag.

Det er 25 år siden siste, store endring av videregående skole.

I dag klarer ikke 1 av 4 å fullføre videregående opplæring.

– Det er fordi de møter en opplæring de ikke er i stand til å mestre, mener Ragnhild Lied.

Da Unio-leder Ragnhild Lied før jul la frem utredningen “Med rett til å mestre” , sa daværende kunnskapsminister Jan Tore Sanner at forslagene vil bli vurdert med tanke på endringer.

– Det arbeidet Lied har gjort, vil prege arbeidet med videregående opplæring i flere tiår framover. Veien til jobb går gjennom videregående skole. Kvaliteten på videregående opplæring er fundamental for livslang læring, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner under overleveringen av rapporten.

Til NRK sa nåværende kunnskapsminister i dag at målet er en videregående opplæring der alle opplever mestring, samtidig som de lærer det de trenger for å nå sitt potensial.