Nybrottsforskning om arbeidsmiljø på Unio-konferansen 2023

I neste uke er det duket for den årlige Unio-konferansen som finner sted på Sundvolden Hotel mandag 4. og tirsdag 5. desember. Her treffer du både politikere, akademikere, forbundsledere og andre samfunnstopper. I tillegg får du presentert nybrottsforskning om arbeidsmiljø.

Klima, trusler og tillit

På konferansen møter du blant andre Unio-leder Ragnhild Lied, næringsminister Jan Christian Vestre, professor Bernt Hagtvedt, samfunnsdebattant og seniorforsker Nina Witoszek, konfliktmegler Kai Eide, politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese, og forskere fra SINTEF. Konferansen avsluttes med politikerdueller med Henrik Aasheim (H), Tuva Moflag (Ap), Jan Tore Sanner (H) og Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Møteleder og moderator for konferansen er Siri Lill Mannes.

Første dag av konferansen er satt av til truslene utenfra: Kan kompetanse og kunnskap bidra som våpen? Er vi redde nok for klimaendringer, har vi rustet oss for digitale og konvensjonelle sikkerhetstrusler? Hvordan vil utfordringene prege arbeidslivet? Og kan vi finne svar i partssamarbeidet? Vi spør også om tillit og åpenhet kan gjøre oss mer sårbare som samfunn.

SINTEF-undersøkelse om arbeidsmiljø

På dag to får vi servert en rykende fersk forskningsundersøkelse hvor SINTEF på oppdrag fra Unio har gjennomført en svært omfattende undersøkelse blant flere tusen Unio-medlemmer om emosjonelle krav og psykososialt arbeidsmiljø.

Dette er et område det finnes lite forskning på fra før. Resultatene av undersøkelsen blir offentlig på Unio-konferansen og vil være tilgjengelig på Unio-plattformen Fremtidens arbeidsmiljø.

Her finner du komplett program for Unio-konferansen 2023

Du kan følge Unio-konferansen digitalt.

Her kan du se direktesending fra dag 1:

Her kan du se direktesending fra dag 2: