– Skuffende håndtering av korona-smitten på Hurtigruten

​- Hurtigrutens gjennomføring oppfattes ikke som i samsvar med den informasjon som ble gitt, om hvordan pandemien skulle håndteres om bord, og de ansattes innspill ble ikke hørt. Dette er sterkt beklagelig, sier administrerende direktør Hege-Merethe Bengtsson i Det norske maskinistforbund, Dnmf.

 

Smittesituasjonen gjelder seilaser med Hurtigruten, på seilaser rundt Svalbard.

Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er korana-smittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det norske maskinistforbund jobber for at medlemmene skal ha en trygg og sikker arbeidsplass og har HMS-arbeidet i fokus i alle ledd.

I forbindelse med smitte, og nå korona-pandemien, har det vært svært viktig å sikre at våre medlemmer har et trygt og sikkert arbeidsmiljø.

– Det har vært arbeidet både sentralt og gjennom våre tillitsvalgte lokalt for å få dette på plass. Det er derfor svært skuffende å se hvordan Hurtigruten, som arbeidsgiver, har håndtert dette, og satt de ansatte seilenes liv og helse i fare, og samtidig satt arbeidsplassene våre på spill, sier Bengtsson.

Onsdag 29. juli ble det kjent at en person hadde fått påvist korona-smitte, etter opphold på hurtigruteskip. Over 40 personer har siden fått påvist smitte, i følge Folkehelseinstituttet.

Dnmf har fokus på de ansatte om bord, men understreker at gjestene om bord er i deres tanker.

Mer om smitte-situasjonen på Hurtigruten fra Folkehelseinstituttet finner du her.

I denne lenken er det flere Unio-saker om koronapandemien.