Slik markerer Unio årets Pride

Juni er årets Pride-måned, og Unio kommer til å markere Pride både med egne arrangement og ved deltagelse i Pride Park og Pride Parade. Nedenfor er en foreløpig oversikt over Unios aktiviteter i forbindelse med årets Pride.

Unios Pride-sending onsdag 28. juni

Onsdag 28. juni kl. 11.00–12.30 markerer Unio årets Pride med en digital sending fra London Pub på C. J. Hambros plass 5 under vignetten “Stolt, skeiv og synlig”. Arrangementet vil bli strømmet, men det er også muligheter for å være fysisk til stede som publikum under sendingen.

Her møter du blant andre:

Anette Trettebergsturen, kultur- og likestillingsminister
Ørjan Hjortland, nestleder Politiets Fellesforbund
Silje Naustvik, nestleder i Norsk Sykepleierforbund
Mathias Holst og Alexander Gjestvang fra Foreningen Fri / Rosa kompetanse
Ingrid Westgaard Stolpestad, fagansvarlig på netthets i Amnesty Norge

Her skal vi blant annet snakke om regjeringens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, hets og hat mot skeive på nettet og et mer inkluderende arbeidsliv med tanke på seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Programleder for sendingen er Erik Aasheim. Komplett program og lenke til sendingen kommer. Fjorårets sending kan du se her

Unio i Pride Park

Unio vil også i år ha stand i Pride Park som i år er lokalisert på Kontraskjæret. Parken er åpen fra onsdag 28. juni kl. 15.00 til og med lørdag 1. juli ved midnett.
Som tidligere år vil de ulike standene til Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Unio plasseres ved siden av hverandre.

Frokost og Pride Parade lørdag 1. juli.

Pride Parade finner sted lørdag 1. juli. Klokkeslett og paraderute publiseres på et senere tidspunkt. Både Norsk Sykepleierforbund, Utdanningsforbundet og Unio tar sikte på å delta i paraden. Vi tar også sikte på å gå samlet i paraden. Mer informasjon om dette kommer senere.

Vi inviterer til felles Unio-frokost i Utdanningsforbundets lokaler lørdag 1. juli før paraden kl.10.00. Meld deg på her.

Ytterligere detaljer og program for Unio-aktiviteter under Oslo Pride vil bli offentliggjort fortløpende på unio.no

Ida Hauknes og Ann Mari Milo Lorentzen fra Utdanningsforbundet på Unios stand i Pride Park i 2022. Foto: Unio