ETUC-kongress: Sterkere sammen

Denne uken diskuteres fagbevegelsens retningsvalg i Europa. Fagforeningskongressen vedtar politisk program for de neste fire årene.

Den 15. kongressen til European Trade Union Confederation (ETUC) starter i dag. Om lag 600 fagforeningsdelegater, inkludert ledelsen i omkring 93 nasjonale fagforeningsorganisasjoner fra 41 europeiske land, er på plass på ETUC-kongressen i Berlin.

I løpet av de neste fire dagene, vil europeiske fagforeningsledere diskutere krav og prioriteringer for «a fair deal» for sine mer enn 45 millioner medlemmer. Fornyelse av fagbevegelsen, framtidens arbeidsliv, en ny økonomisk modell for mennesker og miljø, Europas framtid og et sterkere ETUC er på agendaen.

– Krisene vi har vært igjennom og fortsatt står i, må løses gjennom samarbeid, samhold og solidaritet, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Hun framhever at europeisk samarbeid er viktigere enn noen gang.

– Vi i Unio er stolte av å delta på kongressen, og å bidra til løsninger som fremmer et rettferdig og inkluderende arbeidsliv for alle.

Kongressen arrangeres hvert fjerde år og viser retning for de neste fire årene.

Ragnhild Lied deltar på kongressen sammen med Unios nestledere, Silje Naustvik og Lars Reiersen, Utdanningsforbundets Ann Mari Milo Lorentzen og Daniel Tørresvoll Stabu representerer Unio-studentene.

Kongressen strømmes her