Utdanningsforbundet trapper opp lærerstreiken

Mandag trapper Utdanningsforbundet opp streiken, og tar ut 1300 lærere i streik. – Jeg har stor forståelse for streiken. Lærerstreiken vitner om en tillitskrise, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Mens Unio aksepterte meklingsresultatet i vår, stemte Utdanningsforbundets medlemmer nei. Det ble dermed streik like før sommerferien. Da ble 45 medlemmer tatt ut i Bergen. Nå trappes streiken opp. 14 kommuner og ti fylkeskommuner blir berørte.

– Det har vært en tillitskrise mellom KS og lærerne som har bygd seg opp over flere år. Lønnsveksten har vært dårligere for lærerne enn de fleste andre grupper. Jeg har forståelse for at de nå sier at «nok er nok», sier Ragnhild Lied.

Les hennes replikk om tema her 

Det forholdsvis lille uttaket vitner om at Utdanningsforbundet tror streiken blir langvarig, fastslår forbundsleder Steffen Handal på Utdanningsforbundets nettside.

Han skulle gjerne unngått streik.

– Aller helst vil medlemmene våre være i klasserommene og ta imot elevene sine etter skoleferien. Men når KS velger å gjøre lærerne i skolen til lønnstapere for sjette år på rad har vi dessverre ikke noe annet valg, sier Steffen Handal.

Hør også Unios podkast: Frontfag-gjennomslag og lærerstreik – Full tillitskrise i KS