Nå er over 22 500 i streik

Fra i dag er streiken trappet kraftig opp over hele landet. Det er stor streikevilje i Unio. 

Det er stor streikevilje i Unio. Her er Hilde Borgen på streikevakt i Ebbestad barnehage.

I Ebbestad barnehage i Drammen står Sana Holm og Hilde Borgen på streikevakt fra i formiddag.

– Vi streiker for barna og Norges framtid, for å sikre velferdstjenesten barnehage som en pedagogisk arena. En barnehage som har barnehagelærere, barnas første lærere, sier streikevaktene utenfor barnehagen.

Streiken er trappet opp fra i dag onsdag, og nå er over 22 500 Unio-medlemmer i barnehager, skoler, helseinstitusjoner, bibliotek og andre offentlige virksomheter i streik over hele landet.

Sammen med Fredrikstad og Porsgrunn er Drammen med i det nye streikeuttaket. Streiken er trappet opp i flere andre kommuner landet rundt.

– Vi trapper opp streiken fordi det er nødvendig å vise hvilken bredde det er i Unio, og også for å få budskapet vårt tydelig fram, sier Steffen Handal, forhandlingsleder i Unio kommune, til NRK.

– Det er også et kraftig signal til arbeidsgiversiden om at vi mener alvor. Men vi forventer også at denne opptrappingen får konsekvenser for KS, og at de kommer oss i møte så raskt som mulig slik at denne streiken ikke blir unødvendig lang, sier Handal.

Vi streiker for #kunnskap og trygghet. Vibeke Grenli (t.v) og Eirin Vegge-Kristiansen ved Åssiden vgs underviser begge i medier og kommunikasjon. Nå er de i streik.

Han avviser blankt at streiken kan bli en fare for liv og helse.

– Vi har gjort et anstendig uttak. Dette er proffe folk som gjennomgår dette nøye, og vi har et stort apparat for dispensasjoner.