Nå går vi inn i de siste timene

Meklingen i tariffoppgjøret i KS og staten går nå inn i de siste timene. Hvis ikke meklingen fører frem vil 8000 Unio-medlemmer gå ut i streik fredag morgen.

Unio Stat og Unio kommune sitter i forhandlinger hos Riksmekleren for å bli enige med sine arbeidsgivere – staten og KS. Fristen for å bli enige er klokken 24.00 natt til 24. mai. Partene kan også forhandle på overtid.

Dersom det blir streik i staten vil 1000 Unio-medlemmer streike fra fredag morgen 24. mai. Dette dreier seg blant annet om ansatte på universiteter og høyskoler, ulike grupper i politiet, skatterevisorer, bibliotek- og Nav.

I KS er det er over 7000 medlemmer ansatt i kommuner fordelt på 21 steder – fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør – som tas ut ved streik. Blant disse er Bærum, Bergen, Drammen, Tromsø, Bodø, Trondheim, Steinkjer, Fredrikstad, Porsgrunn, Kongsberg og Ålesund. Dette vil blant annet ramme ungdomsskoler, videregående skoler og helse- og omsorgsinstitusjoner.

Se listen over institusjonene i kommuner og fylkeskommuner som kan bli tatt ut i streik:

Se oversikt over steder og virksomheter der statsansatte kan bli tatt ut i streik: