Siste innspurt i meklingen

Meklingsfristen i kommunesektoren er natt til fredag, og i dag starter innspurten. – Vi håper på en løsning, sier Steffen Handal, forhandlingsleder for Unio kommune.

Unio kommune fant ikke en forhandlingsløsning med KS i årets mellomoppgjør. Også Akademikerne valgte å bryte forhandlingene. Oppgjøret gikk derfor til mekling.

KS, Unio og Akademikerne skal derfor de neste to dagene forsøke å finne fram til en løsning ved hjelp av Riksmekleren. Fristen for å bli enige er kl 24.00 23. mai. Meklingen foregår i Christiania Qvartalet møtesenter i Oslo sentrum.

– Vi håper å komme fram til en løsning i meklingen, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune.

Årsaken til bruddet i forhandlingene er at de lengst utdannede lærerne, som regjeringen er opptatt av å rekruttere, fikk et dårligere tilbud enn andre arbeidstakere.

Dersom partene ikke finner en løsning, blir over 7000 medlemmer fordelt på 21 steder tatt ut i streik fra fredag morgen.

Når det er mekling, så blir arbeidsgivernes og arbeidstakernes representanter i lønnsforhandlinger, såvel som Riksmeklerens representanter og myndigheter, pålagt taushet om meklingen. Dette skjer fra de møtes hos Riksmekleren, etter brudd i ordinære lønnsforhandlinger. For Unio kommune i mekling skjedde det da de troppet opp hos Riksmekleren 2. mai.