Meld deg på 8. mars-frokosten!

Unio samarbeider med LO og YS om årets frokostseminar 8. mars. I år vier vi 8. mars til kampen for en ny ILO-konvensjon mot vold og trakassering i arbeidslivet.

Vi får storfint besøk av presidenten for den internasjonale fagforeningen for hushjelper, sørafrikanske Myrtle Witbooi. Vi har invitert henne fordi hun sto i spissen for arbeidet som ledet fram til ILO-konvensjon 189 om husholdsarbeidere (Domestic Workers) for åtte år siden. Hun er tydelig på at verden trenger en sterk og tydelig konvensjon mot vold og trakassering. Kankje hun har noen tips til hvordan vi skal få gjennomslag?

Internasjonal sekretær Liz Helgesen i Unio gir oss en status på arbeidet med en ny ILO-konvensjon. I juni på ILO-konferansen i år blir det avgjort om arbeidet fører fram.

Her kan du lese mer om ILO 

Vi avslutter med en prat om hva vi kan gjøre for å styrke innsatsen mot vold og trakassering i Norge. Her deltar Trine Hammer i Arbeidstilsynet, likestillingsombud Hanne Bjurstrøm og Krisesentersekretariatets  Tove Smaadahl.

I tillegg får du høre Nosizwe Baqva synge.

Møteleder er Asta Busingye Lydersen.

Påmeldingsfristen har nå gått ut.

Her finner du programmet