Enighet med Spekter i område 12 (Helse, velferd og oppvekst)

Unio fullførte fase 3-forhandlingene med Spekter i område 12, fredag den 22. juni. – Det har vært krevende men konstruktive forhandlinger, og vi er fornøyde med at vi nå har oppnådd enighet i virksomhetene, sier Unios forhandlingsleder i Unio Spekter, Eli Gunhild By.

– Det er en vanskelig situasjon, spesielt i LHL, men vi er nå glade for å ha oppnådd enighet også der. Vi har hatt konstruktive forhandlingsmøter med arbeidsgiver og Spekter, og vi er fornøyde med å ha oppnådd endringer i minstelønnssatser og et generelt tillegg som gis til alle. Ikke alt ble løst, men forhandlingsutvalget til Unio har valgt å si ja til dette resultatet som vi mener er innen ansvarlige rammer, sier By.

Unio har drøyt 47 000 medlemmer i tariffområdet Spekter. Norsk Sykepleierforbund er med sine 38 700 medlemmer Unios største forbund i dette tariffområdet. Unio har allerede behandlet og akseptert forhandlingsresultatet.

Protokollen kan du lese her