Unio kritisk til mer privatisering og anerkjenning av uorganiserte i arbeidslivet

I den ferske politiske plattformen til den blågrønne regjeringen står det at «regjeringen anerkjenner at mange arbeidstakere velger å være uorganisert». Det får Unio til å reagere.

– Vi må veldig langt tilbake i norsk historie for å finne en regjering som på tilsvarende måte løfter fram de uorganiserte. For oss virker det som de slår beina under deres eget utsagn om at de støtter opp under organisasjonene i arbeidslivet og at de ønsker høy organisasjonsgrad, sier Erik Orskaug, sjeføkonom i Unio, til Klassekampen.

Unio er også skuffet over deler av regjeringens politikk for offentlig sektor, ikke minst videreføringen av den såkalte avbyråkratisering- og effektiviseringsreformen, som innebærer årlige kutt i offentlige etaters budsjetter.

– Så langt har de kuttet ni milliarder gjennom dette, det tilsvarer 11 800 årsverk. Det begynner å gi ganske alvorlige følger, kuttene rammer hardt og blindt, uttaler Orskaug til Klassekampen.