Se opptak fra Unios klimakonferanse 2024

Konferansen fant sted på Thon Hotel Vika Atrium torsdag 11. april 2024. Her kan du se opptak fra konferansen.

For første gang arrangerte Unio en egen klimakonferanse. Hensikten med konferansen var å få mer kunnskap om klima- og bærekraftspolitikk og hvilke drivere og målsettinger som finnes på området.

Program:

Velkommen ved Unio-leder Ragnhild LiedHva skjer i EU og hvordan påvirker det Norge?
Alf Ole Ask, journalist og BrüsselkorrespondentMeningsmåling om klima og fagbevegelsen
Idar Eidset, seniorrådgiver Respons AnalyseHvordan blir Norge et lavutslippssamfunn innen 2050?
Kristin Halvorsen, medlem av Klimautvalget 2050 og direktør i CICEROHvilke klimatiltak teller og forskningens betydning for klimapolitikken?
Steffen Kallbekken, forskningsleder i CICEROArbeidet med regjeringens klimamelding og partssamarbeidet. Hvordan kan den nordiske modellen bidra til en rettferdig omstilling?
Andreas Bjelland Eriksen (Ap), klima- og miljøvernministerHvordan skal staten bruke sin grønne investerings- og innkjøpsmakt og hva betyr det for offentlig sektor?
Jan Christian Vestre (Ap), næringsministerHva er arbeidslivets kompetansebehov, og hvordan påvirker disse høyere utdanning?
Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHODebatt 1: Hvordan skal arbeidsgiverne og tillitsvalgte i fellesskap bidra til grønn omstilling og en mer bærekraftig offentlig sektor?
Gunn Marit Helgesen (KS-leder), Kristian Mollestad (nestleder i Forskerforbundet) og Christian Evenshaug (sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet) i samtale med debattleder Erik Aasheim.Debatt 2: Hvordan skal partssamarbeidet bidra til rettferdig omstilling og klimakutt?
Ragnhild Lied (Unio-leder), Are Tomasgard (LO-sekretær), Lise Lyngsnes Randberg (leder av Akademikerne), Anniken Hauglie (viseadministrerende direktør i NHO) og Odd Erik Stende (direktør for samfunnspolitikk i Spekter) i samtale med debattleder Erik Aasheim.