Bankfordelen treffer Kirsti og over 16 000 andre medlemmer

Over 16 000 medlemmer har tatt i bruk Unios bankavtale med Nordea. En av dem er Kirsti Neergaard Ovesen. – Vi slipper å tenke på at vi stadig burde passe på renten. Det er også en oppgave mindre i en allerede travel hverdag sier trebarnsmoren som ler litt av hvor fort tiden går. Hun er nå på tredje barnet og tredje boligen med Nordea som bank.

 

På et plettfritt skolekjøkken møter vi en blid og engasjert lærer. Kirsti Ovesen (39) er midt oppi såing og forkultivering av grønnsaker og blomster til skolehagen hun har anlagt på Eiksmarka utenfor Oslo.

Ved siden av å jobbe som mat- og helselærer er Kirsti ansvarlig for skolehagen hun og en kollega har vært ildsjeler for å realisere. Det er tydelig at Kirsti er en av de spesielle lærerne som virkelig har jobben som en livsstil. Hun kom fra Vålerenga skole til Eiksmarka i 2020.

– Vi startet denne skolehagen i 2021, forteller Kirsti. Her har vi fokus på at elevene skal kunne bruke seg selv på en annen måte enn i klasserommet, oppleve gleden av praktisk arbeid, kontakt med jorden, og skape noe over tid. I fjor hadde vi alt fra solbær til poteter og blomster. I år har vi plantet flere trær til eplelunden vår, og har fått enda flere grønnsaker. Siden jeg også er mat- og helselærer ved skolen, prøver jeg å få til en helhet her. Vi ønsker å lære elevene om hvordan vi dyrker maten vår fra hage til kjøkkenet, fra frø til plante, til noe de kan bearbeide og spise. Ja, overføre en tanke om bærekraft til elevene.

Helhetlig

En helhetlig tankegang rundt boliglånet var også viktig for Kirsti og familien da de flyttet fra Oslo til Bærum.

– Jeg skal innrømme at da jeg begynte som lærer så tenkte jeg ikke så mye over medlemskapet mitt i fagforbundet, og hva som lå i at jeg var organisert gjennom Utdanningsforbundet. Første gangen mannen min og jeg kjøpte bolig sammen i Oslo tenkte vi ikke noe over hvilken bank vi hadde. Vi var bare gira på at vi hadde fått kjøpt, smiler Kirsti.

– Men da vi flyttet hit og skulle kjøpe bolig for andre gang, og plutselig hadde et barn til på gang, da ble det veldig viktig. Større utgifter og større ansvar trenger å være forankret i sunne avtaler. Nå er jeg veldig glad for at jeg gikk en runde og bevisstgjorde meg selv!

– Med Unio i ryggen er jeg faktisk trygg på at jeg har blant de beste avtalene. Spesielt nå som renten har gått opp og fokuset på utgiftene er enda større er det godt å vite at vi i alle fall ikke sitter og betaler unødvendig mye på rentene, sier Kirsti Nergaard Ovesen. Foto: Nordea

Med lærerens interesser først

Kirsti er utdannet allmennlærer og gjennom Unio-avtalen med Nordea har hun en rekke fordeler, som en av markedets laveste boliglånsrenter. Som Unio-medlem har hun også tilgang til en rekke andre tjenester til medlemspris og topp prioritet hos egen kundeservice.

– Jeg finner en trygghet i at Utdanningsforbundet gjennom Unio har en god avtale med banken min, sier Kirsti mens hun har hendene full med jord og avklipte melkekartonger som fungerer som så-kasser. Det er bra at det er avtaler framforhandlet av de som representerer mine interesser. Vi lærere er jo ikke lønnsledende dessverre, men medlemsavtalene våre synes jeg er gode, sier hun og fortsetter:

– Med Unio i ryggen er jeg faktisk trygg på at jeg har blant de beste avtalene. Spesielt nå som renten har gått opp og fokuset på utgiftene er enda større er det godt å vite at vi i alle fall ikke sitter og betaler unødvendig mye på rentene, selv om det selvsagt er dyrt, sier hun.

 

En medlems-suksess

Ragnhild Lied konstaterer at bankavtalene har vært etterspurt av medlemmene i Unios forbund. Foto: Helene Moe Slinning / Unio

Unio-avtalen med Nordea og Nordea Direct har vart siden april 2020 og over 16.000 medlemmer gjør som Kirsti og nyter godt av medlemsfordelen.

“Vi er veldig fornøyde med bankavtalen. At over 16.000 medlemmer har tatt den i bruk betyr jo at det var behov for en slik medlemsfordel” (Ragnhild Lied)

Medlemmene som bruker bankavtalen har sikret seg blant landets laveste boliglånsrenter, medlemspris på billån, samt gode renter på bruks- og sparekonto.

– At så mange Unio-medlemmer har tatt i bruk avtalen er vi utrolig stolte av. Vi ønsker selvfølgelig at alle Unio-medlemmer skal få oppleve dette gode tilbudet og gleder oss til å ta imot enda flere, sier Nina Scharlie Grantham Farsund, partneransvarlig i Nordea.

Flere tilbud om tjenester

– At så mange Unio-medlemmer har tatt i bruk avtalen er vi utrolig stolte av, sier Nina Scharlie Grantham Farsund, partneransvarlig i Nordea. Foto: Nordea

Etter sammenslåingen mellom Nordea Direct og Nordea fra i år har Unio-medlemmene nå fått et enda større produkt og tjenesteutvalg, og god rådgivning når man trenger det. Det kan være mye å spare i et bankmarked med store renteendringer, og en god rente på boliglånet er kanskje spesielt viktig i en tid med økte kostnader på både strøm, mat og drivstoff.

Nordea er også Nordens største fondsforvalter, og medlemmene kan glede seg over god medlemsrente på sparekonto. De har også tilgang på personlig sparerådgivning om de ønsker det.

Digitaliserer tjenester

For Nordea er det viktig at kundene alltid skal ha tilgang til de nyeste digitale løsningene. De tilbyr både mobilbetaling med Apple Pay og Google Pay og betaling med «wearables» som blant annet armbånd og ring.

– Dette vet vi at kundene våre verdsetter, sier partneransvarlig Nina Scharlie Grantham  Farsund.

 

Avtalen omfatter medlemmer, studentmedlemmer og ansatte i 13 av Unios 14 forbund. Norsk Sykepleierforbund har valgt å stå utenfor avtalen.

Her er lenke til Unios medlemstilbud

Her er lenke til Nordeas medlemstilbud for Unios grupper