– Fafo-forsker latterliggjør streikeretten og lønnsdannelsen i offentlig sektor

– Latterliggjøring og bagatellisering av lønnsdannelsen i offentlig sektor, skriver Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby i et svar til Fafo-forsker Åsmund Arup Seip som hevder streik i offentlig sektor er en «meningsytring», at tvungen lønnsnemd sparte lærerorganisasjonene for 100 millioner kroner og at streikeretten i offentlig sektor ikke er under press.

– Jeg synes vi på arbeidstakersiden utenfor LO skal ta denne latterliggjøringen fra Fafo-hold på alvor. Denne latterliggjøringen underbygger skjevheten i de reelle maktforholdene mellom partene i offentlig sektor, slik reglene fungerer i dag, skriver Rønning-Aaby i frifagbevegelse.no

Han er enig med Fafo-forskeren i at streik i offentlig sektor i liten grad rammer arbeidsgiver, og foreslår blant annet at arbeidsgivers innsparing i streik overføres Statens Pensjonsfond utland «til glede for framtidens innbyggere i kanskje enda tøffere tider som måtte komme».

Les hans innlegg her