Det er fortsatt streiker å støtte på nett

Unio er i streik for kunnskap og trygghet. En streik som på grunn av koronapandemien gjennomføres på nett. Her kan alle bidra.

Rammene som viser støtte til streiken på Facebook er nå brukt over 36 000 ganger og aktiviteten på Facebook og Instagram er stor.

Unio streiker i tariffområdene Spekter og Oslo kommune. Streikene får støtte både i og utenfor Unio, og både i de tariffområdene der Unio er i konflikt, og de som ikke er direkte involvert i den.

Koronasituasjonen gjør at årets streik blir annerledes, og mer aktivitet må gjennomføres i digitale kanaler. Nesten tjue tusen er nå medlem av Facebook-gruppen «Vi som støtter Unio-streiken».

Det går også an å vise sin støtte til streiken gjennom å legge en ramme på sitt profilbilde på Facebook. Det er nå gjort over 36 000 ganger.

Det finnes to utgaver av rammen. Budskapet er det samme: Dette er en streik for kunnskap og trygghet. Rammene er tilgjengelig både på nynorsk og bokmål.

Lenker til rammene

Nynorsk

Bokmål07

Slik kan du også finne rammene

  1. Gå til din profil på Facebook.
  2. Klikk på profilbildet ditt.
  3. Velg «Legg til ramme» (på PC: Velg «Oppdater profilbilde» og deretter «Legg til ramme»).
  4. Om du ikke ser rammene med en gang, skriv «unio streik» i søkefeltet og velg rammen du vil bruke.
  5. Klikk «Lagre» (på PC: klikk «Bruk som profilbilde»).

Tips: Om du allerede har en ramme på profilbildet ditt fra tidligere kan det være lurt å ta utgangspunkt i et bilde av deg uten den eksisterende rammen, så det ikke blir flere rammer oppå hverandre. På mobil gjør du det gjennom å klikke på kameraikonet ved siden av rammen og velge bildet du vil bruke.