Ny seniorrådgiver i Unio

Jan-Christian Kolstø er ansatt i Unio. Han arbeidet inntil nylig som statssekretær i Solberg-regjeringen. Som seniorrådgiver bidrar han til Unio på myndighetskontakt og fagfelt som klimapolitikk, bærekraftig omstilling, digitalisering og mangfoldspolitikk, blant annet.

Kolstø har lang og bred erfaring fra norsk toppolitikk, organisasjonsarbeid, påvirkning og kommunikasjon. Blant annet har han arbeidet 12 år som pressesjef og rådgiver for Venstre på Stortinget. Deretter var han tre år i tre, ulike departementer i regjeringen som statssekretær. Han har også jobbet i universitets- og høyskolesektoren.

– Unio er en viktig aktør og premissleverandør

Nå gleder han seg til å jobbe for Unios 13 forbund.

– Jeg gleder meg stort til å få muligheten til å jobbe for Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med universitets- og høyskoleutdanning. Unio er med sine over 375 000 medlemmer en svært viktig samfunnsaktør og premissleverandør i arbeidslivet og i samfunnet, sier Jan-Christian Kolstø.

Mer arbeidslivspolitikk

Kolstø er en varm tilhenger av trepartsmodellen.

– Den utgjør en av bærebjelkene i demokratiet og er avgjørende for fortsatt vekst, verdiskapning og for at vi skal lykkes med grønn omstilling, sier han.

Han ser frem til å jobbe for forbundenes og medlemmenes interesser og for at kunnskap, forskning og kompetanse skal verdsettes høyere.

Han starter etter planen i jobben på nyåret.

 

Nettstedet Kom.24 har en litt lengre sak om Kolstø i anledning nyansettelsen