10.000 fysioterapeuter klare til innsats

Unio-forbundet Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) melder at 10.000 fysioterapeuter står klare til å bidra i kampen mot korona-viruset. – Fysioterapeuter er høyt utdannet helsepersonell med medisinskfaglig breddekunnskap, og vi er klare til innsats, sier leder Gerty Lund i NFF.

– Vi kan bidra med alt fra lungefysioterapi, jobbe på legevakt og skadepoliklinikk, samt avlaste fastleger med telefonkonsultasjoner av pasienter med blant annet muskel- og skjelettlidelser.

Behovet for helsepersonell er stort, ikke minst siden mange sykehusansatte nå er i karantene. Flere av landets kommuner har bedt helsepersonell om å melde seg til tjeneste.

– Vi er klare for å delta der helsetjenesten har behov for vår spesifikke, men også for vår generelle helsekompetanse. Fysioterapeuter vil i stor grad være kvalifisert til å hjelpe annet helsepersonell som nå er mer presset, sier Lund.

Du kan lese mer på fysioterapeuten.no

Her er flere saker om koronautbruddet