Gerty Lund blir ny forbundsleder i NFF

Gerty Lund gikk i dag seirende ut av kampen om å bli forbundsleder i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

Lund, som var innstilt av valgkomiteen, vant med god margin til de to andre kandidatene til ledervervet. Sittende forbundsleder Fred Hatlebrekke stilte til gjenvalg, men ble nummer to. Den siste kandidaten var lederen for Faggruppen for psykomotorisk fysioterapi, Merete Tønder, som kom på tredjeplass.

Lund var medlem av NFFs sentralstyre i perioden 2008-2011, men har siden ikke hatt noen sentrale verv i forbundet. Hun kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Klinikkdirektørens stab på Bærum sykehus.

– Jeg vil jobbe for at fysioterapeuter ikke går for stille i dørene, og at vi tar oppgaver som fastleger, ortopeder og sykepleiere gjør i dag, uttalte Gerty Lund da Fysioterapeuten intervjuet henne i forbindelse med at hun lanserte sitt kandidatur.

Unio-leder Ragnhild Lied gratulerer nyvalgt forbundsleder Gerty Lund med valgseieren. Foto: Fysioterapeuten