Unio utfordrer frontfagsmodellen etter sykepleierstreiken

– Vi kan ikke akseptere at frontfaget skal bestemme innrettingen på andre tariffoppgjør, sier Unio-leder Ragnhild Lied til FriFagbevegelse.no

Unio-lederen ble intervjuet av frifagbevegelse.no under Unio-konferansen. Hun understreker at Unio aksepterer frontfagmodellen – der industrien forhandler først, og resultatet danner normen for forhandlingene i de etterfølgende tariffområdene.

– Vi aksepterer ordningen slik den er i dag, med frontfaget som grunnlag for tariffoppgjørene. Vi har også vært med på alle tre innstillingene til Holden-utvalget. Men det vi ikke kan akseptere, er at frontfaget skal bestemme innrettingen på andre tariffoppgjør. Innretningen må partene bli enige om. Det er vårt viktige budskap.

Les hele intervjuet i FriFagbevegelse.no