Helsesista og Mattematikkhjelperen fant hverandre i Arendal

«Ikke vann ugresset, men dyrk det som er bra», sa Helsesista under Unios arrangement. Og da var det tommel opp fra Mattematikkhjelperen. De møttes for første gang i dag i Arendal. Men ser ikke bort i fra at de vil samarbeide videre. For her var det felles forståelse og god kjemi.

Helsesista (Tale Maria Krohn Engvik) og Mattematikkhjelperen (Hanan Abdelrahman) har valgt sine egne veier for å møte ungdommen. De har begge tatt i bruk sosiale medier for å treffe elevene der de befinner seg. Helsesista legger ut og svarer på Snapshat, mens Mattematikkhjelperen løser matteoppgaver på Facebook. De har begge tusenvis av unge følgere, og er glade for at foreldre også er blant tilhengerne.

Under Unios arrangement «Matematikklærer møter Helsesista – to forskjellige formidlingsstrategier», fortalte de med levende engasjement for faget og elevene, om sine tanker og strategier. De brenner for faget, og tar ungdommen på alvor.

– Når elevene bruker flere timer på meg hver dag som lærer, må jeg ha såpass respekt for dem at jeg også leverer kvalitet, sa Mattematikkhjelperen, som selv forelsket seg i Pythagoras og «så lyset», takket være en dyktig mattelærer som hadde omsorg og faglig glede.

Helsesista begynte som helsesøster, fordelt mellom fire skoler. Etter hvert fikk hun følelsen av å aldri være tilgjengelig, og startet dermed å snappe med elevene på de fire skolene. Men nyheten spredte seg, og til slutt valgte hun å satse fullt på sosiale medier.

– Elevene valgte meg, og jeg valgte dem tilbake, sa hun.

De to snakket varmt om å vise de unge mestring, «happy moments» og «gleding». Som svar på høye krav og følelse om å ikke være god nok, samt mobbing.

– Vi må fokusere på det som er bra, det som fungerer og der vi lykkes. Det er det vi skal dyrke hos de unge, var deres felles budskap.

Ellers har både Norsk Sykepleierforbund og Norsk Fysioterapeutforbund hatt sine arrangement på Unio-kafeen i dag.