Unios verneombudskonferanse – VOK 2018

For 6. år på rad inviterer Unio verneombud og hovedverneombud til to dagers konferanse, med vekt på vernetjenesten og verneombudsrollen. VOK 2018 finner sted 30.–31. oktober på Scandic Holmenkollen Park i Oslo.

Vi starter med lunsj den 30.10. og avslutter etter lunsj den 31.10.

Hovedpunkter i programmet

I år setter vi fokus på ytringsfriheten i offentlig sektor. Er den under press? Og hva er verneombudets rolle her? Anine Kierulf fra Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM) innleder om temaet.

Nasjonal overvåkning av arbeidsmiljø (NOA) ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har nylig offentliggjort sin Faktabok om arbeidsmiljø og helse for 2018. Faktaboka presenteres av NOA, og vi arbeider med hvordan den kan brukes i praksis.

Vi ser også på det framtidsrettede verneombudet. Hvordan endres verneombudsrollen med et arbeidsliv i endring?

Unios verneombudspris vil bli delt ut på konferansen.

Som deltaker vil du få mulighet til å stille spørsmål og dele refleksjoner med andre verneombud.

Påmelding til konferansen skjer via det Unio-forbundet du er medlem av. Ta kontakt med ditt forbund hvis du har spørsmål rundt påmelding.