Ny leder i Norsk Sykepleierforbund

Lill Sverresdatter Larsen (40) fra Troms ble i dag valgt som ny forbundsleder av Norsk Sykepleierforbund. – Tusen takk for tilliten. Vi er et forbund som er godt posisjonert for framtida, sa den nyvalgte lederen til stående applaus fra landsmøtet.

Det var hele seks kandidater til vervet som forbundsleder foran dette landsmøtet – aldri før har så mange stilt til valg i NSFs øverste verv.

Det måtte to valgrunder til, da ingen av kandidatene fikk mer enn 50 prosent av stemmene i første valgomgang. Den sittende forbundslederen, Eli Gunhild By, fikk nest flest stemmer, men i andre runde fikk Larsen landsmøtets støtte.

I den daglige politiske ledelsen av forbundet får Larsen med seg Silje Naustvik som 1. nestleder og Kai Øivind Brenden som 2. nestleder.

Det var 75 kandidater som stilte til valg til de 45 sentrale vervene som velges direkte av landsmøtet.

– Det er et historisk engasjement for å stille til verv i NSF, og det skal vi være glade for, sa nominasjonskomiteens leder, Irene Kronkvist.

Norsk Sykepleierforbund er med sine 120 000 medlemmer Norges fjerde største fagforening og representerer den største profesjonsgruppen i helsesektoren.