FREDRIK SOLVANG

Mandag 2. desember
14.45–15.15

Debattleder Fredrik Solvang i NRK er statskanalens beste utspørrer.

Men han er god til flere ting. Det var han som avslørte Adecco-saken om useriøse forhold på Ammerudlunden sykehjem i beste sendetid. Det åpnet øynene på både politikere og skattebetalere – og førte til endring.

Han er premissgiver for deler av den offentlig tilgjengelige debatten, nå i NRK Debatten. Tidligere var han i Dagsnytt 18.

Fredrik er tilhenger av å slippe mange til på de felles plattformene, han er en av dem som gjerne bruker sosiale medier som Twitter – og bruker det mye.

Men får han gjennomført nok av de viktige debattene? Får vi diskutert de viktigste sakene godt nok? Savner han debatt-konkurranse fra TV2?

tilbake til programmet

KRISTOFFER EGEBERG

Mandag 2. desember
14.45–15.15

Kristoffer Egeberg er faktasjekker, journalist og forfatter.

Han vant SKUP-prisen for Nigeria-båtene, helt på egen kjøl, og er en skikkelig tungvekter blant journalister.

Saken om Nigeria-båtene handler om at norske marinefartøy ble solgt til krigsherrer og paramilitære selskaper i Vest-Afrika. Det var i strid med norske lover og regler for eksport av forsvarsmateriell.

Egeberg er ansvarlig redaktør for Faktisk.no, som driver faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet. Mottoet er «ulike meninger, men felles fakta». Hjelper det?

Vi spør om hvordan det står til med debatten om de viktige tingene. Og får journalistene gjort jobben sin når kvalitetspressen kutter? Hva blir igjen å krangle om når de korte debattene vinner mer av folks oppmerksomhet?

tilbake til programmet