Unio trapper opp streiken

Unio tar onsdag ut ytterligere 163 medlemmer i streik. Det rammer Sokkeldirektoratet, Meteorologisk institutt og politiet. – Dette er en opptrapping som tydeliggjør den alvorlige situasjonen. Vi vil ha regjeringen til forhandlingsbordet, sier leder Ørjan Hjortland i Unio stats streikekomité.

Unio varslet arbeidsgiver før helgen at streiken ville trappes ytterligere opp onsdag. Med det nye uttaket er nesten 3500 medlemmer i streik.  På Meteorologisk institutt tas 52 medlemmer ut i streik, i Sokkeldirektoratet 23 medlemmer.

– Sokkeldirektoratet er et nytt uttaksområde for oss. Det er blant annet geologer og rådgivere, sier Ørjan Hjortland.

Her er oversikten:

Virksomhet Antall
Oslo politidistrikt15
Vest politidistrikt38
Øst politidistrikt35
Metrologisk institutt52
Sokkeldirektoratet23
Totalt163