Tvungen lønnsnemnd for Akademikerne – Unio fortsetter streiken

Akademikerne ble kalt inn til arbeids- og inkluderingsministeren og tatt i tvungen lønnsnemnd søndag kveld. Unio fortsetter sin streik med full styrke.

 

Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) avbrøt streiken i staten for Akademikerne. Hun begrunner tvungen lønnsnemnd med konsekvensene av et stort streike-uttak hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet, melder NRK søndag kveld. Mer om det her

Unios mål er fremdeles å få staten tilbake til forhandlingsbordet.

Unio mer enn dobler streikeuttaket fra arbeidsdagens begynnelse mandag morgen. Det nye, ansvarlige uttaket får særlig konsekvenser for grensekontrollen på Gardermoen og Flesland, passkontorer i Bergen og Trøndelag, Meteorologisk institutt, Nasjonalbiblioteket og lærer- og sykepleierutdanningene.

 

Slik trappes streiken opp i Unio stat