Unio: Kan bli streik i Oslo fra neste fredag

Dersom det ikke blir enighet i mekling innen fredag 24. mai, går Unio til streik i Oslo kommune. I første omgang har Unio varslet streik for 19 nøkkelpersoner i ulike etater.

 

Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt tidligere i vår.

– Det er urovekkende at Oslo kommune ikke viser større vilje til å få til en løsning. Det er stor mangel på kvalifiserte ansatte i mange av de kommunale tjenestene, og dette vil bare forverres i årene som kommer hvis man ikke klarer tiltrekke seg og beholde nødvendig arbeidskraft, sa hun da partene brøt forhandlingene.

Klar til å  trappe opp raskt

– Selv om det er et begrenset streikeuttak vi har varslet i første omgang, så er vi raskt klare til å trappe opp en streik, sier forhandlingslederen.

Fakta om Oslo kommune
Unio Oslo kommune har 13.776 medlemmer i tariffområdet per 1.1.2024. Flest medlemmer har Utdanningsforbundet og Norsk Sykepleierforbund.

Oslo kommune er et eget tariffområde, og er ikke omfattet av forhandlingene i KS-området. Forhandlingene føres ved Byrådsavdeling for finans.

 

Her er listen for Unios første streikeuttak. Oslo kommune ble varslet kl. 1200 onsdag 15. mai. Alle som er tatt ut i streik, har fått eget varsel.

 

Forhandlingsutvalget til Unio Oslo kommune finner du her