Ny prosessavtale om særaldersgrenser

Partene i offentlig sektor og Arbeids- og inkluderingsdepartementet har blitt enige om en ny prosessavtale for alderspensjon til personer med særaldersgrense. Unio-leder Ragnhild Lied undertegnet avtalen i et møte med statssekretær Stian Nyhus i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i går.

 

Formålet med prosessavtalen er å sikre nødvendig fremdrift i arbeidet knyttet til å oppfylle avtalen av 3. mars 2018 om særaldersgrenser. Avtalen forutsetter enighet om en løsning for pensjonsregelverket senest 1. juli 2023.

– Tiden er knapp, sier sjeføkonom Erik Orskaug i Unio.

– Vi har knapt med tid. Medlemmene har krav på å vite hvilken pensjon de får fra 1. januar 2025. Innen den tid skal blant andre Statens pensjonskasse og kommune- og Helse-Norges pensjonsselskap, KLP, implementere det nye regelverket i sine systemer. Men det er grunn til optimisme. Hurdalsplattformen gir et bedre utgangspunkt for arbeidet denne gangen, enn tilfellet var under den forrige regjeringen, sier sjeføkonom Erik Orskaug i Unio.