Slik markerer Unio årets Pride

Etter en tid med nedstengning og begrensinger, er det nå endelig duket for full feiring og markering av årets Pride. Hovedorganisasjonen Unio skal være med, blant annet med stand i Pride Park og selvfølgelig i årets Pride-parade.

I år arrangeres Oslo Pride 18.–27. juni. Festivalområdet Pride Park er åpent 22. til 25. juni, og den store Pride-paraden i Oslo sentrum gjennomføres lørdag 25. juni.

Nedenfor er en foreløpig oversikt over Unios aktiviteter i forbindelse med årets Pride.

Unio-stand i Pride Park 22. juni–25. juni

Unio skal ha en egen stand i Pride Park. Standen vil være bemannet med representanter fra våre ulike forbund. Åpningstider: onsdag til fredag 15–21 og lørdag 12–21.

Pride-sending med blant andre programleder Erik Aasheim og likestillingsminister Anette Trettebergstuen fredag 24. juni

Vi planlegger utendørs sending med gjester og publikum fra takterrassen til Primus Productions i Grensen 17. Vi kommer tilbake til tidspunkt og mer detaljert program for sendingen.

Frokost og Pride-parade lørdag 25. juni

Lørdag 25. juni er den store paradedagen. Paraden begynner klokka 13, og den går fra Grønland til Spikersuppa. Vi stiller opp på Grønland fra klokka 12. Unio stiller i paraden, etterfulgt av blant annet Norsk Sykepleierforening og Utdanningsforbundet. Detaljer om plassering og oppmøte kommer.

I forkant av paraden inviterer vi til en felles Unio-frokost for medlemmer i alle våre forbund. Frokosten arrangeres av Utdanningsforbundet i deres lokaler i Hausmanns gate 17 og begynner klokka 10. Påmeldingsskjema og mer informasjon kommer.

Ytterligere detaljer og program for Unio-aktiviteter under Oslo Pride vil bli offentliggjort fortløpende på unio.no