Stopp krigen – stopp desinformasjon!

På den internasjonale solidaritetsdagen for Ukraina sender de norske arbeidstakerorganisasjonene et felles budskap til den russiske ambassadøren til Norge.

– Fra krigens første dag har den internasjonale fagbevegelsens oppmerksomhet vært rettet mot de millioner av uskyldige som rammes. Unio er rystet over den brutale krigen i Ukraina. Vi står fullt og helt bak internasjonale fagorganisasjons fordømmelse av den russiske invasjonen, og uttrykker solidaritet og støtte til det ukrainske folk. Deres kamp for demokrati og fred er vår kamp, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Sammen med Akademikerne, YS og LO sendte Unio i dag et felles brev til Russlands offisielle representasjon til Norge. Organisasjonenes budskap er tydelig: stopp krigen, stopp desinformasjon, respekter internasjonal rett.