Unio podkast: Nå er det offentlige ansattes tur

Unio går inn i årets lønnsoppgjør med et krav om en høyere ramme og et lønnsløft for offentlig sektor.  – Privat sektor har bevilget seg selv en større lønnsvekst enn offentlig sektor har fått. Slik kan vi ikke ha det.  Det er helt urimelig at ansatte i offentlig sektor ikke skal få samme lønnsvekst som industrien, slår Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby fast i Unio Podkast.

16 minutter på øret er det du trenger for å bli oppdatert på Unios posisjon foran hovedoppgjøret 2022.

Unio Podkast foran lønnsoppgjøret 2022: Klemet Rønning-Aaby og Nora Sørensen

– Hele offentlig sektor har tapt to år på rad, det kan vi ikke ha igjen. Derfor må offentlig sektor ha en høyere ramme enn privat sektor i år. Vi skal ikke ha høyere lønn på bekostning av de lavtlønte og fagarbeidere, alle i offentlig sektor fortjener høyere lønn, sier forhandlingssjefen.

For de med lavere utdanning er lønnsforskjellene minst mellom offentlig og privat sektor. For de med høyere utdanning er lønnsgapet størst.

– Det er et faktum at de med høyere utdanning i offentlig sektor taper mest i forhold til privat sektor. I offentlig sektor er det en stor kvinneandel blant de med høyere utdanning. Derfor har dette et betydelig likestillings- og likelønnsaspekt som det er overmodent å få gjort noe med, sier Klemet Rønning-Aaby.

Lytt til podkasten her, eller på den plattformen du vanligvis hører på podkaster.

Flere Unio Podkast-episoder finner du her