Ny ledelse ble valgt i Unio i dag

Ragnhild Lied er gjenvalgt til ny leder i Unio. Silje Naustvik ble gjenvalgt som nestleder, mens Alfred Sørbø ble valgt inn som ny nestleder.

Valgene ble gjort i samsvar med valgkomiteens innstilling. Det var Unio-kongressen som gjenvalgte to av tre i Unios ledelse for tre år.

Ragnhild Lied tar fatt på sin tredje periode som Unio-leder ved årsskiftet. Unios sjef kom til hovedorganisasjonen fra vervet som leder av Utdanningsforbundet. Hun har også fartstid som lærer i realfag og idrettsfag ved Stranda videregående skole og har skrevet lærebok i kroppsøving. Hun har også hatt en rekke verv.

Gjenvalg for Silje Naustvik

1. Nestleder Silje Naustvik ble gjenvalgt på Unios kongress i dag. Hun er også nestleder i Norsk Sykepleierforbund. Foto: NSF

Første nestleder i Unio ble også gjenvalgt. Silje Naustvik representerer Norsk Sykepleierforbund, der hun også er nestleder.

Ny 2. nestleder er Akademikerforbundets mangeårige leder Alfred Sørbø. Han er i sin 8. periode som leder av Akademikerforbundet og har representert fellesordningen i Unios styre.

I Unios vedtekter § 7 er det nedfelt at kongressen velger 1. og 2. nestleder blant styremedlemmene. De er valgt for de tre neste årene fra nyttår.

Alfred Sørbø er mangeårig leder av Akademikerforbundet. I dag ble han valgt til 2. nestleder i Unio. Foto: Akademikerforbundet

Tidligere nestleder Kjetil Rekdal fratrer som nestleder i Unio etter eget ønske.

Det nye styret

Styret er også valgt for tre år fra nyttår og består av:

Silje Naustvik
Alfred Sørbø
Steffen Handal
Terje Skyvulstad
Hege Valås
Lars-Erik Wærstad
Lill Sverresdatter Larsen
Olaug Flø Brekke
Guro Elisabeth Lind
Forskerforbundets generalsekretær
Sigve Bolstad
Unn Alma Skatvold
Gerty Lund
Hege-Merethe Bengtson