Unio Podkast: Derfor er det ikke lik lønn mellom kvinner og menn

Ett kvarter på øret er det du trenger for å skjønne hvorfor det ikke er lik lønn mellom menn og kvinner. For hver krone en mann tjener, tjener en kvinne 87,5 øre. Vi markerer likelønnsdagen i dag. Dagen er valgt som et symbol på at fra denne dato jobber kvinner i prinsippet gratis ut året.

Vi snakker med to eksperter om hvorfor dette lønnsgapet mellom kvinner og menn er vedvarende og krevende å gjøre noe med. De peker blant annet på at kvinnedominerte yrker lønnes lavere enn mannsdominerte yrker, at forhandlingssystemet konserverer lønnsforskjellene og at det er liten vilje til å gjøre noe med det.

 

Gjester: forsker og leder i Core – senter for likestillingsforskning, Mari Teigen, og seniorrådgiver Nina-Merete Kristiansen i Norsk Sykepleierforbund.

Programleder: Nora Sørensen

Lær mer på likelønn.no

Podkasten ble laget i forbindelse med Likelønnsdagen i fjor. Ingenting er forandret, så podkasten er verdt et gjenhør.