– Mektig lei NHO-direktørens pekefinger

– Nå er jeg mektig lei NHO-direktørens pekefinger. NHO-direktøren advarer mot å gi lærere og sykepleiere høyere lønn i en situasjon der de så tydelig har vist verdien av den jobben de gjør. Forstår ikke NHO at godt kvalifiserte lærere og sykepleiere er helt avgjørende for verdiskapingen i Norge? sier Unio-leder Ragnhild Lied til NTB.

I går klargjorde NHO sin posisjon inn mot årets lønnsoppgjør. NHO mener rammen i årets oppgjør ikke må overstige anslått lønnsøkning hos Norges handelspartnere, som er på 2,2 prosent. Årets prisstigning er derimot anslått å bli på 2,8 prosent. NHO går med andre ord inn for en reallønnsnedgang på 0,6 prosentpoeng.

Det som har provosert Unio er at NHO-direktør Ole Erik Almlid pekte spesielt på lærere og sykepleiere:

«NHO mener også at frontfagsmodellen må beskyttes også i krisetid og advarer derfor mot å belønne grupper som sykepleiere og lærere med høyere lønn.» 

Dette var dette som har fått både Unio-lederen og Utdanningsforbundets leder Steffen Handal til å reagere.

– Det siste året har vist oss hvor avhengig hele Norge er av disse yrkesgruppene. Hva har NHO-sjef Ole Erik Almlid tenkt å gjøre for å sørge for at vi får nok lærere her i landet? NHOs utspill er både uansvarlig og kortsiktig, sier Handal til NTB.