Unio Podkast: Derfor er det ikke lik lønn mellom kvinner og menn

Ett kvarter på øret er det du trenger for å skjønne hvorfor det ikke er lik lønn mellom menn og kvinner. For hver krone en mann tjener, tjener en kvinne 87,6 øre. Vi markerer likelønnsdagen mandag 16 november. Dagen er valgt som et symbol på at fra denne dato jobber kvinner i prinsippet gratis ut året.

Vi snakker med to eksperter om hvorfor dette lønnsgapet mellom kvinner og menn er vedvarende og krevende å gjøre noe med. De peker blant annet på at kvinnedominerte yrker lønnes lavere enn mannsdominerte yrker, at forhandlingssystemet sementerer lønnsforskjellene og at det er liten vilje til å gjøre noe med det.

Gjester: forsker og leder i Core – senter for likestillingsforskning, Mari Teigen, og seniorrådgiver Nina-Merete Kristiansen i Norsk Sykepleierforbund.

Programleder: Nora Sørensen

Lær mer på likelønn.no