Unio bryter forhandlingene med Spekter

06.05.2010. Unio bryter forhandlingene med Spekter. Dette omfatter i hovedsak om lag 36 000 medlemmer i sykehusene.

– Spekter har lagt frem en ramme for oppgjøret som ikke gir rom for videre forhandlinger. Her er det ikke rom for et likelønnsløft og det er heller ikke penger til å betale for en ny skift- og turnusordning, sier Lisbeth Normann, Unios forhandlingsleder i Spekter-området.

Unio forhandler på vegne av sykepleiere, pedagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, forskere og flere andre yrkesgrupper.

Med tilbudet legger Spekter seg i veien for to historiske reformer i Norge: likelønn og likestilling av skift og turnus. Spekter overser dermed regjeringens signaler i Soria Moria II og om at partene må gå sammen om likelønn for de kvinnedominerte høyskolegruppene med inntil fire års utdanning, og Arbeidsmiljølovens likestilling av skift og turnus.

– Spekter opptrer arrogant når de foreslår at de ansatte skal betale regningen for omstillingene i helseforetakene. Dette kan vi ikke godta, sier Lisbeth Normann som på vegne av Unio leder forhandlingene med Spekter.

Grunnlaget for brudd:

  • Ingen likelønnsprofil.
  • Ingen ekstramidler for gjennomføring skift/turnus, men forslag om at dette finansieres innenfor oppgjørets ramme.
     
Del denne siden
Unio, hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede. Stortingsgata 2, 0158 Oslo. sentralbord: 22 70 88 50. faks: 22 70 88 60. e-post: post@unio.no organisasjonsnummer: 984 152 175. ansvarlig redaktør: Anders Folkestad