Unio - Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede
Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede


 
 
 
 
Replikk
av:

Anders Folkestad
"På leiarplass 10. oktober kommenterer Dagbladet ressurssituasjonen i politiet. I velkjent stil vil Dagbladet arrestere dei "som syter" over ressursmangel."
>> Les innlegget
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
blank blank
Verre enn antatt
En uavhengig rapport fra revisjonsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) viser at forholdene ved sykehjemmene Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet var verre enn det Oslo kommune først trodde. Nesten 19.000 vakter med faglærte manglet ved sykehjemmene for at kontrakten med Oslo kommune skulle oppfylles.

Det manglet 4.382 vakter med sykepleiere og 13.989 vakter med hjelpepleiere, melder NRK. Vaktene er isteden fylt opp av ufaglærte pleieassistenter.

Oslos eldrebyråd, Cecilie Brein (Frp), mener det den manglende bemanningen kunne gått ut over beboerne.

– Når man har lavere bemanning enn det som står i kontrakten, øker det risikoen for pasientene. Vi ønsker et høyt antall faglærte på våre sykehjem, og det har det ikke vært her. På sikt øker det risikoen, sier Brein.

Rapporten bekrefter også bruddene på arbeidstidsbestemmelsene. I tillegg er det avdekket at de ansatte har fått for lite utbetalt i feriepenger og at pensjonstrekket ikke er betalt videre.

Krever tilbakebetaling
Sykehjemsetaten i Oslo kommune krever at Adecco Helse betaler tilbake 23 millioner kroner etter at kommunene sa opp kontrakten med selskapet om sykehjemsdrift.
I tillegg til de 23 millionene holder kommunen tilbake over 11 millioner kroner til alle forhold mellom Adecco Helse AS og de ansatte er gjort opp ved sykehjemmene.

– Revisjonen viser at byrådet gjorde rett da vi sa opp avtalene med Adecco Helse AS. Jeg forventer nå at Adecco betaler tilbake pengene de skylder Oslo kommune og tidligere ansatte, sier byråd Cecilie Brein (Frp) i en pressemelding.

Les saken på nrk.no her

Skrevet 9.6.2011

 


[Tilbake]

Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede Stortingsgata 2, 0158 Oslo sentralbord: 22 70 88 50 faks: 22 70 88 60 e-post: post@unio.no